maanantai 17. joulukuuta 2012

Talven viimeinen matka

Niin kuin otsikostakin näkyy, talven viimeinen tarhareissu takana - ainakin omalta osaltani. Tällä kertaa koottiin kasaan muutama koppi sekä hieman kohennettiin entisiä. Eräs paikallinen uuttera nuori mies oli iloksemme kasannut aiemmin tuoduista koppielementeistä useamman kopin, joten meillä ei ollutkaan niin paljon rakentelua kuin ennalta ajattelimme. Aikaa jäi siis tällä kertaa enemmän koirille, ja pääsin tutustumaan moneen uuteen tai vähemmän tuttuun koiraan paremmin.

Dusja. Dusja on noin kolmivuotias ihmisiä suuresti rakastava iloinen tyttö. Kokosimme Dusjan aitaukseen yhden kopin, ja tyttö avuliaasti testasikin koppia eri rakennusvaiheissa. Dusja oli ihan innoissaan uudesta kopista, ja peuhasi sen sisällä lämmittävän pehmustin joukossa iloisesti öristen :)


Urho. Urho on alle vuoden ikäinen ystävällinen poika, joka jostain tupsahti tarhalle. Urho kuuluu oman aitauksensa isoimpiin pentuihin ja on aika rauhallinen tapaus. Kaikin puolin ihana poika.
Tyttö ja poika. Molemmat ovat hiljattain tulleet tarhalle. Kiltin oloisia koiria, mutta olivat kovin hämillään ja vähän järkyttyneen oloisia tarhalle joutumisesta.

Banderas. Parivuotias Banderas on ollut tarhalla pennusta lähtien. Se on ujo poika, ja olikin iloinen yllätys, että poika uskalsi tulla varovaisesti rapsuteltavaksi.
Pennut. Pentuja on paljon. En muista olenko koskaan nähnyt niitä yhtä paljon kuin nyt. Pikaisen laskutoimituksen jälkeen 60 on ehkä lähellä oikeaa määrää. Talvi on vasta aluillaan ja pennuille kaivataan hoitopaikkoja, ettei niiden tarvitsisi nälissään palella tarhalla. Nytkin ollessamme tarhalla, eräs perhe toi neljä uutta pentua tarhalle, jotka oli korjattu jostain tienposkesta talteen. Hölmistyneinä ja vakavina ne laskettiin muiden pentujen tohinan keskelle.


4 kommenttia:

 1. Ihania taas Ira. Alat olla jo joillekin koirille niin tuttu, että ovat erityisen edukseen sun ottamissa kuvissa ;)

  VastaaPoista
 2. Onpa iso määrä pentuja. Toivottavasti pikkuiset ja isommatkin jaksaisivat talven yli ja mahdollisimman moni saisi lämpimän kodin. Tyttö ja poika ovat valtavan kauniita koiria!

  VastaaPoista
 3. Eikä, ei pysty ymmärtämään miten tuon näköisiä olentoja kukaan pystyy hylkäämään :( Varsinkin tuo Urho jotenkin kolahti (ottaisin kyllä kaikki nämä jos vain voisin!), samanlainen ilme kuin ex-kodinvaihtajakoirallani Retulla, jota oli laiminlyöty nuoresta iästä huolimatta (tuli 7kk iässä minulle ja on yhä kuuden vuoden ikäisenäkin minulla). Aika paljon ovat sakemmannin oloisia, lienee aika yleinen rotu katukoirien kohdalla? Liityn lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vain Laura! :)

   Liity ihmeessa lukijaksi, blogini on nyt pienella katkolla, koska olen matkoilla, mutta palaan tanne kirjoittelemaan taas kuukauden paasta. Kuvien koirista muutamat ovatkin jo loytaneet uudet kodit Suomesta, mukaan lukien ihastuttava Urho-poika :)

   Poista